Yağmur suyu hasadı ve yağmur suyu tankı

Yağmur suyu hasadı, yağmur suyunun boş alanlara akmasını engellemek ve yağmur suyu depolarına toplanarak suyun geri kullanımının sağlanması için yapılan işlemler bütünüdür. Son yıllarda ülkemizde ve dünyada su alanlarının hızlı bir şekilde kuruyarak azalması, buna bağlı olarak su ihtiyacının her geçen gün yükselerek artması su kıtlığına sebep olmaya başlamıştır. Yaşadığımız dünyada kullandığımız bütün su kaynakları aslında yağmur suyu sayesinde oluşmaktadır. Denizlerimiz, göllerimiz, nehirlerimiz, barajlarımız, akarsularımız gibi çeşitli alanlarımız yağmurlar sayesinde devamlılığını sağlamaktadır. Bireysel olarak bizlerde yağmur suyu hasadı ile kendi su kaynaklarımızı oluşturabilir, barajlarımızdaki ve doğal su kaynaklarımızdaki suların korunmasına yardımcı olabiliriz.

Yağmur suyu hasadı genellikle bireysel olarak finanse edilen, evlerin, bahçelerin veya fabrika gibi sanayi alanlarının kendi su ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan basit ama etkili bir yöntemdir.

Yağmur suyu tankı çeşitleri

Polietilen ve polyester hammadde kullanılarak üretilen çeşitli kapasitelerdeki yağmur suyu tankı çeşitlerimiz ile her ihtiyaca yönelik çözümler üretiyoruz. Kullanım alanına göre farklı ebatlardaki ve kapasitelerdeki depolarımız ile verimli yağmur suyu depolama çözümleri sunuyoruz. Toprak üstü yağmur suyu deposu ve toprak altı yağmur suyu deposu ile ihtiyacınıza uygun çözümleri üretiyoruz. Bulunduğunuz bölgenin aldığı yağış oranı ve kullanılacak alana en uygun depoyu seçmenizde yardımcı oluyoruz.

Yağmur suyu toplama sistemleri nasıl kurulur?

Yağmur sularının depolanacağı alanlarda su kanalları oluşturulmalı, buna uygun olarak su boruları ve su hazneleri yerleştirilerek suyun depolanacağı alana kadar taşınması, taşınan yağmur sularının belirli eleme ve filtreleme işlemlerinden geçirilerek su içerisindeki yaprak, taş veya atık materyallerin süzülerek saf suyun yağmur suyu tankı içerisinde depolanması mantığı ile toplama sistemleri oluşturulmaktadır. Yağmur suyu depolama sistemi kurulumu basit bir işlemdir. Bireysel olarak gerekli malzemeleri alarak kendiniz basit bir yağmur suyu toplama sistemi kurabilir veya alanında uzman olan firmalardan destek alarak, özel projelendirme ile yağmur suyu hasadı sistemini bulunduğunuz alan için hazırlatabilirsiniz.

Yağmur sularının verimli bir şekilde depolanması için:
1- Suların depolanmasını sağlayacak sistemin kurulabileceği bir yapının veya uygun bir arazinin olması gerekmektedir.
2- Yağmur sularının taşınabileceği kanalların düzgün bir şekilde hazırlanmış ve açılan su kanalları içerisine döşenmiş olması gerekmektedir.
3- Toprak üstünde veya toprak altında yüksek dayanıma sahip yağmur suyu deposunun yerleştirilmiş olması gerekmektedir.
4- Kanallar ile taşınan su içerisindeki atıkların süzülmesi ve ayrıştırılması için çeşitli filtreleme sistemlerinin kurulması gerekmektedir.
5- Yağmur suyu deposu tam dolu hale geldiği zaman kanallar ile taşınan fazla suyun tahliye sistemleri oluşturularak depo içerisine gelmeden başka alanlara yönlendirilmesi gerekmektedir.
6- Toplanan yağmur sularının bulunduğumuz alanlarda geri kullanımı için hidrofor tarzında bir ekipman ile basınçlı hale getirilmesi ve su iletimi sağlanmalıdır.

Yağmur suyu tankı

İnsanlığın devamı için “su” her zaman en temel ihtiyacımız olmuştur. Eski dönemlerde sarnıç veya su kuyusu gibi alanlar kullanılarak basit olarak yağmur sularının depolanması sağlanmaktaydı. Günümüzde modern depolar ve sistemler kullanılarak sağlıklı bir şekilde yağmur sularının yağmur suyu tankları içerisinde depolanması sağlanmaktadır. Firmamız polietilen veya polyester hammaddeler kullanarak güvenli, yüksek dayanımlı ve uzun ömürlü yağmur suyu tankları üretmektedir. Polietilen hammadde kullanılarak 2 ton veya 5 ton olarak, polyester hammadde kullanılarak 100 ton (100.000 litre) kapasiteye kadar büyük tonajlı yağmur suyu tankı üretimleri yapmaktayız. Yağmur suyu tankı seçimlerinde ev kullanımları için 2 ton veya 5 ton kapasiteli polietilen yağmur suyu tankları tercih edilmektedir. Fakat endüstriyel kuruluşlar, fabrika, askeri tesis, yüksek insan popülasyonuna sahip site veya avm gibi alanlarda büyük kapasiteli depolama alanlarına sahip olan polyester yağmur suyu tankları tercih edilmektedir.

Yağmur suyu tankı ile su biriktirme işleminin faydaları

Yağmur suyu hasadı olarak bilinen yağmur suyu tankı içinde su biriktirme işleminin bazı faydaları bulunmaktadır. Doğal bir oluşum olan yağmur suları temiz alanlar içerisinde toplandığı zaman farklı ihtiyaçlar için kullanılabilmektedir. Bu ihtiyaçlar içerisinde özellikle bağ, bahçe, tarla ve tarım arazisi gibi alanların yaz aylarında sulanması için şebeke suyu yerine tercih edilen yağmur suları mamul verimini arttırdığı gibi şebeke suyunun kullanımındaki ekonomik bütçeyi düşüreceğinden faydası en başından anlaşılmış olacaktır. Farklı yerlerde ve alanlarda kullanılan tankların çeşitli özellikleri de bulunmaktadır. Bu faydalı özelliklerden bazıları:
1- Denizlerimizdeki, nehirlerimizdeki veya barajlarımızdaki doğal su kaynaklarının korunmasına yardımcı olmaktadır.
2- Kanalizasyona giden gri su miktarı yağmur suyu ile karşılanacağından dolayı belediyeler tarafından yapılan ve yüksek maliyetlere sahip olan su arıtma işlemi azalacağından tesislerin yatırım maliyetleri düşecektir.
3- Şebeke suyu kullanım oranı azalacağından, şebeke suyu kullanımlarından dolayı oluşan su faturalarının maliyetleri azalarak ekonomik olarak fayda sağlayacaktır.
4- Özellikle yaz aylarında tarım arazilerinin sulanmasında yağmur suyu kullanılacağından ürünlerin verimi artacak, hasat zamanı daha sağlıklı ve verimli ürünlerin toplanması sağlanacaktır.
5- Bölgesel kısıtlama olmadan yüksek oranda su temini sağlamaktadır.
6- Özellikle heyelan ve su basma tehlikesi olan yerlerde akan yağmur sularının önüne geçileceğinden sel oluşmasının önüne geçmektedir.
7- Araç yıkama alanlarında birinci kalite şebeke suyu yerine yağmur sularının kullanılması ile çevreye ve ekonomiye katkı sağlar.
8- Acil durumlarda yedek su kaynağı olarak kullanılabilir. Uzun süreli su kesintilerinde farklı su kullanım ihtiyaçlarından birçoğunun karşılanmasını sağlayabilmektedir.

Yağmur suyu tanklarının kullanımının daha birçok bakımdan avantajı bulunmaktadır. Fakat en önemli kazanımları yukarıda belirttiğimiz maddelerdeki gibidir.

Yağmur suyu tankı modelleri

Yağmur suyu hasadı ile su kısıtlamalarının bağımsız olarak kontrol edilerek su temininde kolaylık sağlanması için kullanılan depoların birçok farklı modeli bulunmaktadır. Temiz ve kullanım sularının temininin zor olduğu bölgelerde farklı yağmur suyu tankı modellerimiz ile yağmur sularının verimli depolanmasını sağlayabilirsiniz. Üretimini yaptığımız çeşitli yağmur suyu depoları:

2 ton yağmur suyu tankı

Bireysel kullanımlar için polietilen hammadde kullanılarak üretilen 2 ton yağmur suyu tankı ürünümüz ile ister toprak altı ister toprak üstü olarak kullanım imkanına sahipsiniz. Özellikle bireysel ev kullanıcıları için üretilen, ev içi ihtiyaçların karşılanması için 2 ton yağmur suyu tankı ürünümüz ile yaz aylarında su sıkıntısı çekmenin önüne geçebilirsiniz.

5 ton toprak altı yağmur suyu deposu

Ev içi kullanımının yanında bahçe sulama ihtiyacının yağmur suyu ile verimli bir şekilde yapılabilmesi için yüksek dayanıma sahip 5 ton toprak altı yağmur suyu deposu modelimiz ile su sıkıntısı yaşamayacaksınız. Yüksek hacminin yanında toprak altındaki yüksek basınç ve mukavemeti ile köy veya tarımsal alanlarda tercih edilen 5 ton polietilen yağmur suyu depomuz ile güvenli kullanım sağlayabilirsiniz.

Polyester yağmur suyu deposu

Polyester hammadde kullanılarak 100 ton kapasiteye kadar büyük tonajlarda üretilen yağmur suyu tankı ürünlerimiz ile yüksek su kullanımı yapılan alanlarda yağmur suyu depolamada yüksek verim sağlayabilirsiniz. Şahsi veya tarım arazilerinde oluşturulan yağmur suyu hasadı sistemleri ile kullanılmayan fazla yağmur sularının depolanması ve ilerleyen zamanlarda kullanımı sağlanmaktadır. Firmamızın ürettiği bazı polyester yağmur suyu depolarını inceleyebilir veya farklı tonajlarda polyester yağmur suyu deposu üretimi için bizlerle iletişim sağlayabilirsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var